Modern

Moderne, onderhoudsvriendelijke tuin met veel groen en verschillende kleurschakeringen. Locatie: Milsbeek

Voor de voortuin (niet zichtbaar op de grote foto) is gekozen voor planten die qua kleur echte contrasten vormen. Daarnaast is een bewuste keuze gemaakt tussen planten die in de winter wel-geen blad verliezen om een kale tuin te voorkomen.

De verharding bestaat grotendeels uit grote natuursteen-tegels. De blauw / grijze kleur en het frisse groen van de Pachysandra vormen een mooie combinatie. Op het terras staat een grote pot, eveneens van natuursteen. Hierbij is bewust gekozen voor een donkere kleur om te zorgen voor contrast.

In plaats van gazon is deze tuin voor een groot deel gevuld met Pachysandra terminalis, oftewel schaduwkruid. Pachysandra is winterhard en wintergroen en hierdoor een ideale bodembedekker. Bovendien groeit deze plant snel en heeft ze weinig onderhoud nodig. Een andere eyecatcher in deze tuin is de Liquidambar, de amberboom, vermaard om haar schitterende herfstkleuren. In het najaar kleuren de bladeren dieprood en fel goudgeel. De Liquidambar is een uiterst trage groeier.